Samsung Display și LG Display vor prezenta noile generații de panouri OLED la SID Display Week 2021, care se va desfășura de pe data de 17 mai până pe 21. Conferința va putea fi vizionată accesând acest link, prin înregistrare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung Display

Samsung Display ar urma să prezinte un nou display ce poartă denumirea de „S Foldable”. Acest display ar oferi posibilitatea de a fi pliat dublu, pe interior și exterior. De asemenea, vom vedea și un panou pliabil de 17 inch care poate fi îndoit într-un aspect 4:3 sau într-unul mai wide pentru a fi utilizat pe post de monitor. De asemenea, Samsung Display va prezenta și un nou tip de ecran, care se poate extinde pentru a deveni mai wide.

Ne putem aștepta ca Samsung să prezinte și o tehnologie proprie de ascundere a camerelor sub display. Asta poate însemna că telefoanele cu ecrane fără margini sau decupaje se apropie din ce în ce mai tare de realitate.

LG Display

În schimb, LG Display va aduce un panou TV OLED de 83 de inch, cu o eficiență energetică cu 20% mai mare. Totuși, panoul a fost deja prezentat la CES. Însă LG nu se oprește aici: un panou cinematic ce poate emite sunetul singur este pe listă. Pe lângă acestea două, compania va mai prezenta panouri rulabile, pliabile și, nu în ultimul rând, unele transparente.

De asemenea, LG ar trebui să prezinte și un display „ultra-larg” în forma literei „T”. Acesta este realizat prin conectarea a 4 panouri și este destinat automobilelor mari, dar și un alt panou OLED ce va fi folosit pentru realitate augmentată.

Așa cum am precizat și la început, Samsung Display și LG Display vor anunța toate aceste noi panouri în cadrul evenimentului SID Display Week 2021. Ne putem aștepta la ceva suprize inedite, gata să schimbe modul în care interacționăm cu dispozitivele noastre echipate cu display-uri OLED.