“Am găsit viaţă pe Marte în anii ’70” spune un fost angajat NASA

0
2616

Dacă sosirea omului pe Marte rămâne unul dintre scopurile principale NASA, un scop secundar e cu siguranţă descoperirea formelor de viaţă pe Planeta Roşie. Totuşi azi apare o dezvăluire şocantă din partea unui fost angajat NASA, care susţine că agenţia americană ar fi descoperit forme de viaţă pe Marte încă din anii ’70.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La acea vreme NASA desfăşura misiunile Viking, care au dus la câteva amartizări de succes. În 1976 a fost grosul acţiunii, cu misiuni revoluţionare pe Planeta Roşie. Era pentru prima oară când o navetă din SUA ajungea pe Marte şi reuşea să şi transmită imagini de acolo, dar şi date. Cele două landere Viking ajunse pe Marte au dat tonul unei serii de misiuni viitoare.

Acum un om de ştiinţă implicat în acele misiuni insistă că s-a găsit “ceva” acolo. Gilbert Levin e convins că datele trimise înapoi spre Terra de acele misiuni conţin dovada vieţii pe Marte. Totul se trage de la Labeled Release Experiment (LR), unul dintre obiectivele ştiinţifice ale misiunilor Viking. E vorba despre un set de teste de laborator, care ar fi generat rezultate pozitive.

Asta înseamnă că există activitate microbiană pe solul marţian. Rezultatele erau şocante, cât să cucerească toate buletinele de ştiri de pe Terra, dar NASA le-a ignorat. Şi asta pentru că experimente ulterioare nu au mai găsit materie organică. LR aveau rolul de a studia solul marţian pentru a găsi indicii că erau microbi acolo. Microbii au un proces de “respiraţie”, care lasă urme pe sol.

Levin e convins că dovezile există şi unele erau similare cu testele microbiene de pe Terra. NASA nu a putut totuşi să ajungă la rezultate concludente, după ce alte teste au eşuat. În ultimele decenii au mai apărut dovezi despre viaţa pe Marte, inclusiv prezenţa apei, compuşi organici, schimbări de concentraţii de metan şi altele de gen, dar totuşi, nici măcar acum nu avem ACEA dovadă de nedisputat.

În mod bizar NASA refuză să repete testele microbiale şi nici misiunea din 2020 cu al său lander nu include aşa ceva… De aici pot apărea nenumărate conspiraţii…