Alphabet îşi vinde divizia de robotică Boston Dynamics către operatorul japonez SoftBank

0
1129

Compania mamă Google, Alphabet pare să nu fi găsit o soluţie pentru creatorul de roboţi Boston Dynamics în portofoliul său, astfel că a decis să îl vândă. Cumpărătorul este SoftBank, un operator japonez implicat recent în investiţiile Sharp de miliarde de dolari pentru a crea joburi în SUA, sub administraţia Trump.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deocamdată nu cunoaştem sumele vehiculate pentru tranzacţie, dar indicii despre vânzare existau încă din martie 2016. Lucrurile nu au mers prea bine pentru Boston Dynamics, mai ales după ce a plecat Andy Rubin de la Google. Cofondatorul Android se ocupase şi de zona de robotică şi mai ales de achziţii, inclusiv cea Boston Dynamics. Sub tutelă japoneză, compania ar putea să îşi îmbine know how-ul cu tehnologiile de la Toyota, Sony şi alte nume mari în robotică din acea zonă.

Boston Dynamics are în spate o experienţă de 25 de ani şi e derivată din MIT. Printre proiectele proeminente din ultimii ani se numără roboţi patrupezi şi bipezi, cunoscuţi ca BigDog şi Atlas. Evident a intrat pe fir şi DARPA, agenţia americană de cercetare şi apărare, finanţând proiectele cu aspect militar. Aşa s-au născut roboţi capabili să se mişte pe orice teren şi să atingă viteze destul de mari.

Eu consider că această firmă e cea mai apropiată de crearea unui robot similar cu cei din Metal Gear Solid, ceea ce nu e puţin lucru. Alphabet vinde la pachet şi firma Schaft, care se ocupă cu roboţi umanoizi şi pe care o prelua între 2013-2014. Acea companie îşi are originile la Universitatea din Tokyo, deci are sens achiziţia de către SoftBank.