Airbus Racer este un elicopter concept cu aripi, ce sare de 400 km/h

2
1747

Să nu vă mire faptul că sunt foarte multe lansări şi prezentări de drone, elicoptere şi avioane în aceste zile, pentru că are loc Paris Air Show 2017. Cu această ocazie a apărut şi un elicopter foarte interesant, un concept de elicopter numit Airbus Racer.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest model se remarcă prin aripile sale, care îi dau un boost de viteză, sărind chiar de 400 km/h. Racer are o configuraţie aerodinamică, care îl predispune la atingerea de viteze superioare. Conceptul a fost expus drept parte a programului Clean Sky 2, un program de cercetare european. Airbus afirmă că avantajele acestui vehicul aerian includ viteza, eficienţa, costul scăzut şi performanţa.

Să nu vă gândiţi că Racer e doar un nume şi atât. Este de fapt o anagramă pentru Rapid And Cost Effective Rotorcraft. Airbus Racer vine cu o elice principală, plus mici elice pusher laterale şi aripi în formă de romb, care ajută la ridicarea în mod croazieră. Rotoarele laterale vor ajuta la propulsia în timpul zborului, iar motoare RTM322 sunt folosite aici pentru a avansa rapid.

Elicopterul are şi un mod special Eco, care implică utilizarea electricităţii pentru a porni şi opri unul dintre cele două motoare în timpul zborului. Racer mai are şi avantajul unui nivel de zgomot redus. Şasiul său include un hibrid de metal şi compozit, încă o modalitate de a economisi pentru Airbus.

Varianta comercială a elicopterului va putea fi folosită de autorităţi pentru salvarea de persoane, de către spitale pentru transportul pacienţilor sau de către companii private pentru transport VIP.