Adio iPod Nano şi iPod Shuffle! Apple nu va mai vinde aceste modele de playere media

0
2347

28 iulie este o zi istorică, ziua în care industria muzicală a mai murit puţin, prin încetarea vânzării a două modele iPod celebre. E vorba despre iPod Nano şi Shuffle, pe care începând de azi Apple a decis să nu le mai vândă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iPod Nano costă 149 de dolari în State, iar Shuffle are un preţ de aproximativ 50 de dolari. Vânzările lor au scăzut vertiginos în ultimii ani şi în ziua de azi conceptul de MP3 player e total depăşit, odată cu omniprezenţa telefoanelor smart. În ultimii ani au sosit doar diferite variante de culoare pentru playere, dar designul şi formatul a rămas cam la fel din 2010 pentru iPod Shuffle şi 2012 pentru Nano.

Pentru a compensa renunţarea la acest modele Apple anunţă că „simplifică” lineupul de iPod-uri, oferind două modele iPod Touch cu capacitate dublă de stocare şi preţ de 199 dolari. Era de aşteptat să vedem această mutare, marea problemă a lui iPod Nano şi Shuffle fiind lipsa de aplicaţii şi de multitasking. iPod Nano a venit ca înlocuitor pentru iPod Mini şi a inaugurat epoca iPod-urilor cu memorie flash.

Până atunci fuseseră folosite mici HDD-uri. În 2014 îşi vedea obştescul sfârşit şi iPod Classic, odată cu lansarea lui iPhone 6 şi Apple Watch. Acum rămânem doar cu iPod Touch, care are avantajul că suportă şi aplicaţii din App Store şi rulează iOS. Aduce şi web browsing şi alte funcţii moderne de gen.