ADATA va lansa module RAM DDR5 cu o capacitate de până la 64GB; Compania colaborează cu MSI și Gigabyte pentru a lansa plăci de bază compatibile

0
624
ADATA va lansa module RAM DDR5 cu o capacitate de până la 64GB; Compania colaborează cu MSI și Gigabyte pentru a lansa plăci de bază compatibile

ADATA ne informează astăzi printr-un comunicat de presă că se pregătește de lansarea modulelor de memorie DDR5. Compania a colaborat cu producătorii de plăci de bază MSI și Gigabyte pentru a se asigura că noile platforme vor beneficia de noua tehnologie. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

ADATA și producătorii de plăci de bază menționați mai sus vor lansa simultan module DDR5 și plăci de bază compatibile. Astfel, doresc să asigure o performanță ridicată atât pentru companii, gameri și creatorii de conținut. Un reprezentant Gigabyte, a declarat:

„În calitate de parteneri strategici pe termen lung, Gigabyte și ADATA s-au angajat să testeze produsele DRAM pentru a asigura performanțe excepționale de overclocking pe cele mai noi platforme Intel. Cu noua generație DDR5, angajamentul nostru nu este diferit și continuăm să verificăm sinergia produselor noastre pentru a oferi funcționare și fiabilitate fără compromis.”

ADATA

 

Odată cu implementarea rețelelor 5G, conectivității Wi-Fi 6 și procesoarelor cu tot mai multe nuclee, ADATA s-a gândit că și modulele de memorie trebuie să țină pasul în contextul acestor evoluții. Noile module DDR5 vor oferi viteze și capacități ridicate, precum și o lățime de bandă crescută. Se pare că vitezele pot ajunge până la 8400 MT/s și capacitatea acestora ajunge până la 64 GB. Nick Dai, Product Marketing Director la ADATA, a declarat:

„În demersurile noastre către inovare și progres tehnologic, nu am fost niciodată singuri și suntem norocoși să avem MSI și Gigabyte alături de noi, ca parteneri de încredere pentru a aduce pe piață cele mai bune tehnologii posibile.”

Mai aflăm că noile module DDR5 vor veni cu funcționalitatea ECC (Error-Correcting Code) pentru o precizie și fiabilitate sportită. Totodată, eficiența din punct de vedere energetic a fost îmbunătățită, cu o reducere a consumului cu până la 1.1 V.