Acer Aspire Vero este un laptop realizat din materiale ecologice; Compania se alătură inițiativei RE100 urmărind să utilizeze în proporție de 100% energie regenerabilă

0
1001
Acer
Acer Aspire Vero este un laptop realizat din materiale ecologice; Compania se alătură inițiativei RE100 urmărind să utilizeze în proporție de 100% energie regenerabilă

Acer a organizat un eveniment important ieri, NextAtAcer 2021. În cadrul acestei conferințe au fost prezentate noi laptopuri, PC-uri și monitoare. Totodată, grupul Acer a anunțat că se va alătura inițiativei RE100. Astfel, compania își ia angajamentul de a atinge o utilizare de 100% a energiei regenerabile până în anul 2035. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acer și-a declarat misiunea de a ajuta la abordarea provocărilor de mediu cu platforma sa numită “Earthion“. Aceasta unește punctele forte ale angajaților și partenerilor din lanțul de aprovizionare și extinde eforturile sale de sustenabilitate. Aflăm că aceste eforturi sunt aplificate odată cu lansarea laptopului Aspire Vero. Acesta este un prim produs Acer axat pe sustenabilitate și face parte din platforma Earthion.

Acer

Sam Kimmins, Director RE100, The Climate Group, a declarat:

„Sunt încântat să urez bun venit companiei Acer în RE100. Angajându-se pentru utilizare de energie 100% regenerabilă până în 2035, Acer se alătură celor peste 300 dintre cele mai importante companii din lume angajate să stimuleze schimbarea pieței. „Acest lucru transmite un mesaj puternic, că energia regenerabilă are un bun sens în business și îi încurajăm și pe alții să ne urmeze”.

Acer s-a angajat încă din 2008 să îmbunătățească eficiența energetic. În 2021 a stabilit noi obiective de reducere a emisiilor de carbon, iar prin eforturi constante și-a atins obiectivul propus în 2020, reducerea emisiilor de carbon cu 60% la nivel global. Astfel, Acer Group a atins un prag de 44% privind utilizarea energiei regenerabile.

Principalele puncte de focus ale Earthion sunt:
  • Energie – folosirea de 100% energie regenerabilă, ca obiectiv
  • Design de produs – inovații ecologice
  • Proiectarea ambalajelor – folosirea de mai puține ambalaje și mai multe materiale reciclate
  • Producție – minimizarea impactului asupra mediului
  • Logistică – reducerea amprentei de carbon
  • Reciclare – reciclarea, reutilizarea și reutilizarea resurselor

Platforma Earthion reprezintă misiunea de a ajuta la abordarea provocărilor de mediu prin soluții inovatoare și integrate. În 2020 toate notebook-urile Acer au adoptat hârtia reciclată pentru ambalare. Astfel, s-a redus utilizarea a 20 de milioane de pungi de plastic.

Acer Aspire Vero

Primul produs din cadrul platformei Earthion, care folosește plastic reciclat post-consum la nivel de șasiu este Acer Aspire Vero. Acesta va fi livrat într-o cutie fabricată în proporție de 80-85% din pastă de hârtie reciclată. De asemenea, în loc de ambalaje din plastic se folosesc cele de hârtie. Noul notebook nu conține nici vopsea pe șasiu, iar șuruburile sunt standard pentru ușurința în reparație.

Există mai multe configurații, toate având procesoare Intel Core Gen 11. Putem alege variante cu grafică Intel Iris Xe, până la 1 TB de stocare via SSD M.1 și Wi-Fi 6. Pe partea de conectivitate regăsim un port USB-C, două porturi USB 3.2 și un port HDMI 2.0. Ecranul este IPS LCD, cu diagonala de 15.6 inch, iar notebook-ul oferă și un senzor pentru amprente și suport pentru 16GB de memorie RAM.

Eforturile Acer pentru sustenabilitate nu au rămas nerecunoscute. Au fost acordate premii pentru performanța ESG, iar compania a fost listată pe 3 indici globali de sustenabilitate. A fost astfel clasată printre primele 100 de companii gestionate în mod sustenabil din lume de către The Wall Street Journal.