Acer lanseaza sub-notebook-ul de 250 de euro

0
989

Ieri Acer a lansat primul sau sub-notebook la pret rezonabil, modelul Aspire One. Acest MID (Mobile Internet Device) va costa 250 de euro si este unul dintre primele terminale bazate pe procesorul Intel Atom.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aspire One soseste cu un display de 8.9 inchi, drive solid state (SSD) de 8GB si 512MB de RAM. Acesta va fi modelul de baza, dotat cu distributia Linpus de Linux, in vreme ce modelele mai scumpe vor sosi cu mai mult RAM si conectivitate 3G sau WiMAX, in functie de regiunea in care notebookul este comercializat.

Toate versiunile sosesc cu suport WiFi, iar cel mai scump model va include Windows XP, un HDD de 80GB si mai multe grame decat versiunea de baza cu Linux care cantareste 1 kg. Varianta Linux Aspire One booteaza in doar 15 secunde, iar bateria sa rezista pana la 7 ore, in vreme ce bateria versiunii XP rezista doar 5 ore.

Acer Aspire One are 2 sloturi flash drive, unul dintre ele un cititor de carduri SD, iar celalat un cititor de carduri 5-in-1 cu suport SD, MMC, RS-MMS, Memory Stick si carduri xD. Notebook-ul va sosi in magazinele din Marea Britanie in data de 10 iulie, urmand apoi sa fie lansat in toata lumea.

Sursa