20th Century Fox dispare sub tutela Disney după 85 de ani; Iată cum se va numi gigantul cinematografic

0
2263

Disney a anunţat în această săptămână un rebranding al unuia dintre cele mai mari nume din industria cinematografiei şi televiziunii. E vorba despre 20th Century Fox, care se va transforma în 20th Television. Dorinţa a fost de a sublinia diferenţa între compania veche şi cea nouă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vă reamintesc că Disney a cumpărat grosul acţiunilor FOX în 2019, în valoare de 71.3 miliarde de dolari. Noul logo, dar şi noua grafică vor începe să fie implementate din toamna acestui an, odată cu difuzarea noilor producţii TV. Serialele care fuseseră deja lansate înainte ca Disney să intre pe fir îşi vor păstra brandingul clasic. Practic Disney renunţă fix la particula definitorie “FOX” pentru a nu exista confuzie cu Fox Corporation, care a fost păstrată separat cu filialele Fox Entertainment, Fox Sport şi Fox News.

Disney va mai rebrandui şi ABC Signature Studios şi ABC Studios în ABC Signature. În plus, Fox 21 Television Studios se va converti în Touchstone Television. E sfârşitul unei ere, marcată de sute de producţii care începeau cu celebrul logo auriu “20th Century Fox”. Acest brand a fost creat în 1935 printr-o fuziune a lui Twentieth Century Pictures şi Fox Films. Acest studio a produs unele dintre cele mai apreciate filme din istorie, de la seria “Star Wars” la “Sunetul Muzicii”, seria “Die Hard” sau “Home Alone”.

Sunetul care însoţeşte logo-ul poate fi recunoscut cu ochii închişi de către toţi cinefilii şi nu numai. Nici pe partea TV nu a stat rău Fox, cu producţii ca “The Simpsons” şi “Modern Family”, care încă stau excelent la audienţă. 20th Century Fox a colaborat cu nume uriaşe de la Hollywood de la Humphrey Bogart la Elvis Presley, Clark Gable, Shirley Temple, Paul Newman, John Wayne şi mulţi alţii. Cine a văzut primul serial “Batman” sau “M*A*S*H” tot la o producţie 20th Century Fox a privit.

Distanţarea Disney de numele Fox se face şi pentru că Fox News e o televiziune partizană lui Trump, iar Disney are valori ceva mai de stânga.