Xiaomi a lansat oficial pe plan local primul router Wi-Fi 6 și noul purificator de aer – compact și foarte puternic

0
1763
Xiaomi a lansat oficial pe plan local primul router Wi-Fi 6 și noul purificator de aer - compact și foarte puternic

Lansarea Xiaomi de astăzi, 15 octombrie, a adus mai multe surprize decât ne-am fi așteptat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe lângă noul lineup de telefoane al companiei chineze și un smartwatch, aceștia au adus în lumina reflectoarelor un nou model de purificator de aer, cât și două noi modele de routere Wi-Fi. Unul dintre acestea este o premieră pentru companie – primul router Wi-Fi 6.

Mi Air Purifier Pro H

este numele noului dispozitiv inteligent de curățare marca Xiaomi. Acesta vine echipat cu un filtru HEPA, ce ne promite eliminarea a 99.99% dintre bacteriile din aer, chiar și cele mai mici de 0.1 microni: praful, fumul, părul, sporii de mucegai, germenii, dar și virușii.

Acest lucru se datorează faptului că dispozitivul adoptă un design de tip tower, compact, dar foarte eficace prin intermediul celor trei straturi de filtrare disponibile la interior. Dispozitivul acoperă încăperi de până la 72 de metri pătrați și purifică 600 de metri cubi de aer pe oră.

Aparatul integrează un ecran LED tactil, folosit pentru control și afișare de informații. Acesta mai dispune și de Wi-FI pe 2.4Ghz și integrare cu aplicațiile Mi Home, Google Assistant sau Amazon Alexa pentru control la distanță.

În cutie, pe lângă manualul de utilizare, vom regăsi dispozitivul, Mi Air Purifier Pro H, cât și cablul de alimentare de 1.5m, alături de un filtru de aer. Acest filtru HEPA rezistă până la 14 luni de zile.

Mi Air Purifier Pro H este disponibil pe piața din România prin intermediul partenerilor
autorizați, Orange și Altex. Prețul recomandat de comercializare pentru acest dispozitiv este de 1399 de lei.

Mi AIoT Router AX3600 – primul router Wi-Fi 6 de la Xiaomi

Un alt debut pe care îl marchează astăzi compania, este routerul AX3600 primul router Wi-Fi 6 creat de Xiaomi. Are dimensiunea de 177 x 410 x 134 mm și vine cu tehnologia AIoT. Prin intermediul antenei dedicate AIoT, cât și a chip-ului Wi-Fi 583M, routerul permite identificarea automată a dispozitivelor IOT și promite o integrare îmbunătățită cu aplicația Mi Home.

La interior regăsim un procesor format din 6 nuclee, patru de la Qualcomm și două de la NPU. Mai dispune de 256MB ROM și 512MB de memorie RAM.

Pe partea de viteze, routerul ne promite Wi-Fi dual band, oferind viteze de până la 2402Mbps pe 5.0Ghz și 574Mbps pe 2.4Ghz.

La capitolul porturi, acesta oferă 3 porturi LAN + 1 port WAN. Pentru securitate, avem criptare WPA-PSK/WPA2-PSK / WPA3-SAE. Ni se promite o conectare de până la 248 de dispozitive Wi-Fi concomitent, comparativ cu doar 64 a celor mai mulți dintre competitori.

Mi AIoT Router AX3600 va fi disponibil în România, la prețul de 599 de lei.

Mi AIoT Router AC2350

Pentru cei ce doresc un model mai accesibil, AC2350 vine cu tehnologia Wi-Fi 5, însă nici acesta nu dezamăgește. Intregrează nu mai puțin de 7 amplificatoare externe de putere și 7 antene independente și, la fel ca fratele său, vine cu tehnologia AIoT la bord, descoperind dispozitivele noi automat. Avem la bord 16MB ROM și 128MB memorie RAM, alături de un procesor single core. Routerul măsoară 268 x 177 x 179 mm.

Pe partea de viteză, acesta oferă Wi-Fi dual-band, oferind viteze de până la 1733Mbps pe 5GHz și până la 450 Mbps pe 2.4Ghz. Ca porturi dispune, de asemenea, de 3 porturi LAN și un port WAN. Pentru securitate, avem criptare WPA-PSK/ WPA2-PSK.

Mi AIoT Router AC2350 va fi disponibil în România începând de la prețul de 249 lei.