WWDC 2019: Apple a anunţat noul Mac Pro, care arată ca o razătoare, vine cu CPU 28 core

0
2104

Apple a adus şi ceva hardware la WWDC 2019, precum noul Mac Pro, care în ciuda faptului că arată ca o răzătoare, are componente ultra high end. Avem şi un nou monitor care costă mii de dolari şi avem detalii despre ambele produse mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sistemul desktop vine cu o carcasă din oţel şi înlocuieşte designul ce a fost comparat cu un coş de gunoi, cu unul comparat cu o răzătoare. La interior se află o sursă de 1.4 Kw, dar şi un procesor Xeon cu 28 de nuclee, plus până la 1.5 TB de RAM. Mai găsim tot în interior şi 8 magistrale PCI-Express de expansiune, care vă permit să lucraţi cu multiple plăci grafice.

Apple a anunţat şi propriul său modul de extensie grafică, cunoscut drept MPX şi în care veţi putea conecta un AMD Radeon VII Pro să zicem. Există şi răcire pasivă aici, în cazul în care vreţi să ţineţi sub control aceste bestii zgomotoase.

Apple a mai prezentat şi un nou monitor de 32 inch, cu rezoluţie 6K, adică 6016 x 3384 pixeli. Numele acestui produs este Pro Display XDR şi poate ajunge până la 1000 de nits de luminozitate în mod constant, cu un maxim posibil de 1600 nits. Avem şi suport HDR şi de redare 10 bit, plus porturi Thunderbolt şi acelaşi design tip „răzătoare”.

Monitorul beneficiază fie de un stand rotativ, fie de un VESA mount pentru noul dispozitiv. Costă 5000 de dolari doar acest monitor, iar Mac Pro-ul cel mai ieftin porneşte de la 6000 de dolari. Vine la toamnă, iar configuraţia sa maximă ajunge la 35.000 de dolari, cel puţin. E vorba despre varianta cu 4 GPU-uri, procesor Intel Xeon W, 1.5 TB RAM, 4 TB stocare SSD şi 4 plăci AMD Radeon Pro Vega II Duo.

În mod inedit Apple pune la bătaie şi Afterburner, o placă de accelerarare grafică, care oferă playback pentru 3 stream-uri 8K ProRes RAW. Ca idee avem la dispoziţie două porturi Thunderbolt 3, două porturi USB-A şi un jack audio.