World of Tanks în viaţa reală: Rusia organizează un biatlon cu tancuri, îi provoacă pe americani să participe

0
1783
3068074 04/07/2017 T 72 tank crews at the start of a tank biathlon competition at the Prudboi base, Volgograd Region. Kirill Braga/Sputnik via AP

Dacă vi se pare că World of Tanks e doar un joc, atunci probabil că nu sunteţi la curent cu faptul că Rusia organizează un soi de “biatlon” de tancuri. Mai nou au invitat şi Statele Unite să participe şi vorbim aici de bestii de multe tone care vor rula pe teren accidentat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aparent Rusia organizează un astfel de eveniment în luna august a fiecărui an, atrăgând foarte mulţi curioşi şi privitori. Concurenţi din toată Rusia, China sau India se adună pentru a etala cele mai bune tunuri, armuri şi şenile pe tancuri de generaţii noi, dar şi modele clasice. Există chiar şi o sesiune de “balet cu tancuri” la un moment dat. Echipa de tanchişti care a câştigat competiţia anul trecut a provocat acum şi Statele Unite să participe.

De remarcat că nici una dintre ţările NATO nu participă la acest eveniment. Nici cele din UE şi nici cele din SUA nu sunt înscrise. E drept ca şi NATO are un soi de competiţie proprie cu tancuri, dar nu la acest nivel. Nici nu e prima oară când SUA primeşte o invitaţie de la ruşi, aceasta venind formal încă din anul 2013. Sunt şanse mici ca vreo ţară din NATO, poate în afară de Turcia să participe la showul mecanizat.

Dacă orice complicaţie diplomatică sau logistică ar fi eliminată, atunci cred că SUA ar participa. Totuşi pe fondul tensiunilor actuale şi acuzaţiilor de spionaj, un eveniment de genul mai mult ar încinge spiritele, decât să le calmeze. Pe de altă parte cele două tabere îşi vor putea măsura forţele fără să pornească un conflict mondial.

Să vedem şi cu ce se prezintă China în acest an, dacă participă, sau India, care a luat parte şi în anii trecuţi.