Alphabet, compania mamă Google are şi un segment destinat zonei auto, iar azi aflăm că acela lucrează la camioane autonome. Numele secţiunii este Waymo, iar ea a fost ocupată cu o dispută legală cu Uber în ultima vreme.

Publicitate

În privinţa testelor de camioane autonome, acestea vor avea loc la un circuit privat din California, se pare. Waymo testase o bună perioadă de timp sisteme de şofat autonom pe o unitate cunoscută drept Google Car. Acum se trece la vehicule ceva mai mari şi după testele pe circuit urmează cele la drum lung. Va fi inclusă o sesiune lungă de rulat fără şofer pe drumurile din Arizona spre finalul anului.

Evident se vor afla persoane în cabina camioanelor pentru a se asigura că totul merge bine. Waymo are în spate 8 ani de experienţă în zona auto, cu accent pe self driving. Tesla şi Uber au investit enorm în tehnologii asociate şofatului autonom, deci concurenţa e serioasă. Cea mai mare experienţă o are totuşi Alphabet/Google/Waymo. Problemele dintre Uber şi Waymo au de-a face cu inginerul Anthony Lewandovski, care ar fi furat secrete de la Waymo şi le-a dus la gigantul ride sharingului.

Întâi inginerul a fondat un startup, iar apoi acesta a fost cumpărat de Uber. Între timp şi Tesla îşi creşte eforturile în zona self driving pe vehicule mari, urmând să lanseze primul camion semi în septembrie.