“Vom fuziona cu maşinăriile în 20 de ani”; Iată predicţia şefului AI de la Google

0
959

Dacă Elon Musk avertizează că AI-ul se va ridica şi va domina sau distruge omenirea, există şi viziuni ceva mai optimiste sau bizare, precum cea a şefului secţiunii AI de la Google. Ray Kurzweil este respectivul oficial, care a ţinut un discurs la Consiliul Relaţiilor Internaţionale, răspunzând şi la o serie de întrebări despre AI.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Oficialul are o viziune neobişnuită pentru viitorul umanităţii, declarându-se în acelaşi timp mirat de faptul că 3 miliarde de persoane au smartphone-uri şi nu 2 miliarde, cum credea iniţial. În câţiva ani vom ajunge la 6 miliarde, conform lui Ray. După cum vedeţi şi în discursul de mai jos, expertul AI a declarat că inteligenţa artificială la egalitate cu cea umană va debuta în maxim 12 ani.

Au trecut 72 de ani de la ultima conflagraţie globală, Al Doilea Război Mondial şi ne-am bucurat de o pace relativă în această perioadă, cu câteva conflicte izolate ici şi colo, în general demonstraţii de putere ale americanilor. Democraţia este motivul pentru care nu mai avem conflicte majore, ajutată de tehnologie şi comunicare. Totuşi revenind la o abordare mai SF, Kurzweil prezice un viitor în care biologia va ceda teren tehnologiei.

Astfel, vom vedea tot mai multe persoane augmentate cu componente tehnologice. Vom vedea hibrizi între om şi maşină în maxim 20 de ani, iar chipurile se vor putea implanta în creier, nemaifiind nevoie de iPhone şi iPad pentru comunicare. Acelaşi reprezentant Google consideră că până în 2029 vom avea chipseturi în cortexul cerebral, care ne vor conecta direct la cloud.

Nu vorbim aici despre un entuziast sau un părerist, ci despre un expert care a bifat deja sute de predicţii şi are o acurateţe de peste 90%. Dacă ne uităm numai la evoluţia telefoanelor din ultimii 10 ani e clar faptul că nu prea avem cum să ne imaginăm cum vor arăta terminalele mobile peste 10 ani sau chiar peste 20 de ani. Vom depinde tot mai mult de machine learning, asta e sigur şi dacă asta e bine sau rău o vom afla pe pielea noastră.