Cine ar fi crezut că jocurile Call of Duty pot duce la un proces între producătorul de vehicule Humvee şi Activision? Se pare că producătorul vehiculelor militare atât de cunoscute şi care ar fi inspirat Hummer-urile dă în judecată Activision pentru utilizarea maşinilor sale în seria de jocuri Call of Duty fără permisiune.

Publicitate

AM General LLC este firma în cauză, acuzând Activision Blizzard Inc că au strâns miliarde de dolari de pe urma imaginii sale, cu ajutorul trademarkurilor Humvee şi HMMWV. În plus le-au folosit şi la jucării şi cărţi asociate, plus multe alte produse. Cunoscut şi ca High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, acest vehicul de luptă este unul masiv, cu tracţiune integrală, dar greutate destul de scăzută.

A fost folosit în Irak şi Afghanistan, dar şi în Call of Duty, încă de la debutul seriei în 2003. Am fi crezut că Activision a obţinut aprobarea pentru utilizarea unui brand aşa mare în jocurile sale. Aparent AM General considera că a contribuit vital la succesul seriei, păcălind gamerii să creadă că producătorul lui Humvee e implicat în crearea jocului cumva şi asta timp de ani buni.

AM General a încercat să ia legătura cu compania de gaming, dar nu a reuşit. Acum e momentul pentru un proces şi cum compania are în spate forţa şi conexiunile Armatei Americane, fondurile sunt nelimitate pentru avocaţi. Pe de altă parte Activision a adus prin produsele sale Call of Duty zeci de mii, dacă nu sute de mii de soldaţi înregimentaţi în sistem, promovând imaginea unei armate SUA puternice… Probabil că vor plăti câteva milioane de dolari sau vor face un endorsement gratuit în jocurile viitoare.