Volvo şi NVIDIA pregătesc sisteme pentru automobile autonome, gata de lansare în 2021

0
878

NVIDIA este de ceva vreme mai mult decât un producător de soluţii grafice pentru PC-uri şi laptopuri. Compania s-a implicat şi în segmente moderne, precum Internet of Things, dar şi smart car şi acum lucrează cu Volvo la tehnologii pentru automobile autonome. Rezultatele ar trebui să se vadă prin 2021.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Chiar azi Volvo şi NVIDIA au anunţat parteneriatul în zona self driving, care va atrage şi alte companii, se pare. Rezultatul va fi o platformă pe bază de AI, proprietară şi autonomă, gata de distribuţie pe automobile până la începutul deceniului viitor. Volvo şi Autoliv colaborează pentru început şi au creat o filială numită Zenuity. Aceasta împreună cu NVIDIA se va ocupa strict de dezvoltare software.

Platforma va ajunge pe vehiculele bazate pe modulul AI NVIDIA Drive PX. Acesta e deja folosit de Tesla, iar Audi şi Toyota lucrează deja la vehicule pe baza sa. Sistemul adună informaţii de la camere şi radar, apoi le compară cu celelalte informaţii pe care le posedă, preluate de la hărţi de înaltă definiţie. Volvo estimează că va avea automobile cu această tehnologie la vânzare în 2021.

Alţi parteneri din iniţiativă sunt ZF şi Hella, furnizori din Germania, care se vor ocupa de senzori şi camere auto. Din colaborarea cu aceste firme ar trebui să rezulte un sistem smart de manevrare. Pe viitor, chiar şi vehiculele non autonome vor avea frânare automată pe bază de AI, pentru a asigura o siguranţă crescută a pasagerilor şi şoferului.

Tot ce am menţionat mai sus se va conecta la o infrastructură şi va analiza postari din social media, Waze, programul transportului în comun şi sistemul va prezice trendurile de călătorie şi planurile şoferilor.