Volvo își lansează primul automobil complet electric; Se numește XC40 Recharge și vine cu Android

0
999
Volvo

În ultimii ani producătorii din zona auto și-au prezentat intențiile pentru electrificarea modelelor din gamă, iar cel mai recent nume care face asta este Volvo. Descoperim astăzi faptul că firma suedeză tocmai ce a anunțat lansarea lui XC40 Recharge, primul automobil complet electric din portofoliu.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul automomobil face parte din zona SUV-urilor compacte, așa numitele crossovere care păstrează elementele de mașină de teren într-un format mai redus. Aflăm și un detaliu interesant, acela că XC40 Recharge este una dintre primele mașini de pe piață ce vine cu Android Automotive preinstalat din fabrică.

Volvo

Acest OS este instalat pentru sistemul de infotainment și va oferi acces la soluțiile Google precum Assistant, Maps și Play Store. De asemenea, la fel precum automobilele Tesla și acest Volvo va primi actualizări software de sistem ce vor fi livrate via OTA (over-the-air).

Descoperim că Volvo XC40 Recharge vine echipat cu sistem de propulsie cu tracțiune integrală, puterea totală fiind de 402 cai putere. Ni se promite o autonomie de până la 400 km grație bateriilor de 78 kWh ce se vor putea încărca rapid de la 0 la 80% în aproximativ 40 minute.

Cât despre performanțe, aflăm că XC40 Recharge va ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 4.8 secunde. Pentru moment nu există detalii despre preț, cu toate că în SUA programul de rezervare a început deja. Cei interesați au de achitat o taxă de 1000 dolari și se vehiculează că prețul automobilului electric ar fi de 50000 dolari.

Debutul comercial ar urma să aibă loc în trimestrul 4 din 2020. Volvo va include toate automobilele plug-in hibrid și pe cele electrice sub brandul Recharge în perioada următoare și speră ca până în 2025, un procent de 50% din totalul mașinilor vândute să fie automobile electrice.