După cum bine știți, Tesla este pe val în această perioadă, mai ales acum când se pregătește debutul comercial al lui Model 3, cel mai accesibil vehicul electric din portofoliul firmei conduse de Elon Musk. În ciuda popularității Tesla pe această piață a vehiculelor electrice, Volkswagen consideră că există șanse mari de a le pune bețe în roate americanilor.

Publicitate

Șeful Volkswagen, Herbert Diess consideră faptul că experiența și mărimea grupului pe care îl conduce va contribui serios la această luptă în zona automobilelor electrice, el sperând chiar la detronarea Tesla de pe prima poziție la un moment dat.

VW ID Concept

Acesta mai pune pe lista de motive și abilitățile speciale pe care grupul Volkswagen le deține în acest moment și de care Tesla duce lipsă. Declarația sa este un pic cam deplasată ținând cont că primul vehicul complet electric al companiei va veni abia în 2020, an în care din fabricile Telsa vor ieși 1 milion de automobile cu o asemenea propulsie.

VW ID Concept

Descoperim că design-ul primului model electric semnat VW a fost deja finalizat și aprobat de către conducere, fiind vorba despre un hatchback cu numele de cod Neo. Acesta se va lansa sub brandul I.D. și aparent va fi similar ca dimensiuni lui Golf. S-ar promite o autonomie de până la 600 km cu o singură încărcare și ulterior în 2023 va sosi și un SUV electric numit Crozz.

Al treilea model din portofoliul VW I.D. va fi un sedan sportiv în 4 uși numit Aero-e ce va rivaliza cu Tesla Model S.