Volkswagen a prezentat cu ceva vreme în urmă un concept de dubiţă electrică, iar acum avem şi rezultatul acelui concept. Inspirat de Volkswagen Microbus, nou venitul se numeşte I.D. Buzz Cargo şi este un vehicul urban de mari dimensiuni.

Publicitate

Este inspirat de I.D. Buzz, un concept prezentat anul trecut şi pe care îl vedeţi mai jos. Diferenţa e că nu mai are ferestre laterale în spatele stâlpului B şi avem şi un layout interior diferit şi optimizat pentru transportul de marfă. Varianta Cargo se bazează pe aceeaşi platformă MEB Modular Electric Drive Kit, pe care Volkswagen o dezvolta în ultima vreme.

Cargo va avea motorul în spate, unul electric şi cu 201 de cai putere. Va exista o versiune cu tracţiune integrală şi cu motor pe axul frontal de asemenea. Autonomia este de 540 de kilometri, iar conceptul are un acoperiş cu panouri solare, care ar creşte autonomia cu peste 12 kilometri pe zi, ceea ce nu e rău deloc. I.D. Buzz Cargo va avea şi o priză de 230 V pentru echipamente, unelte şi altele de gen.

Dubiţa va include chiar şi o funcţie de şofat autonom de nivel 4. Există o uşă glisantă pe partea pasagerilor şi uşi duble în zona de descărcare a mărfurilor. Poate transporta până la 800 de kilograme şi se discută şi despre suportul pentru încărcare wireless. Volkswagen va avea o versiune gata de producţie în 2021.