Volkswagen plănuiește lansarea unor mașini electrice de 20.000 de euro

0
1502
Volkswagen plănuiește lansarea unor mașini electrice de 20.000 de euro

Volkswagen a confirmat că dorește să lanseze noi modele de mașini electrice de 20.000 de euro. Acestea vor avea baterii de cel mult 45 kWh și vor apărea după anul 2023.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Volkswagen pare să-și contureze un plan ambițios pentru extinderea gamei de modele sub brand ID. Cel mai probabil, noile modele vor intra pe piață sub numele ID.1 și ID.2.

Ralf Brandstätter, CEO Volkswagen, a dezvăluit pentru publicația britanică Autocar că producătorul german a stabilit reperele pentru încă două modele care urmează să fie dezvoltate pe o versiune mai mică a platformei MEB și vor fi prezentate în următorii ani.

Astffel, principalul obiectiv al producătorului ar fi ca noile modele să aibă prețuri cuprinse între 20.000 și 25.000 de euro, în funcție de dotări. Volkswagen intenționează să folosească baterii cu o capacitate de cel mult 45 kWh.

În timpul evenimentului „Battery Day”, în septembrie, Tesla a anunțat că face schimbări care vor reduce costul bateriilor pentru vehiculele sale electrice. Musk a mai dezvăluit că ar urma să producă o mașină electrică de doar 25.000 de dolari.

Astfel, noile modele Volkswagen ar urma să intre sub programul „Small BEV (Battery Electric Vehicle) și să concureze cu varianta accesibilă Tesla pe care Musk plănuiește să o lanseze.

Cel mai probabil, vom vedea cele două modele electrice după anul 2023. Ulterior, Grupul Volkswagen va lansa derivate pentru aceste modele și pentru brandurile Seat și Skoda.