Volkswagen colaborează cu Microsoft la o nouă serie de automobile autonome

0
453

Dacă Apple îşi tot caută un partener din zona auto cu care să co-dezvolte un automobil, ei bine firma tech din Cupertino nu e singura. Microsoft tocmai a anunţat un parteneriat cu Volkswagen, care vizează chiar automobile autonome. Microsoft va furniza serviciile şi tehnologia cloud pentru a accelera dezvoltarea de vehicule autonome.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Volkswagen Group colaborează cu Microsoft pentru a grăbi dezvoltarea sistemului nou de şofat autonom. Cele două companii au lucrat deja câţiva ani împreună pentru soluţii Connect Cars, dar acum se aventurează în zona automobilelor autonome. Volkswagen va combina experienţa sa în domeniul şofatului autonom cu soluţiile cloud computing Microoft Azure pentru a crea o aşa numita Automated Driving Platform (ADP). Volkswagen pariază mult pe conceptul de Digital Mobility în deceniul care a început, prin concepte ca ride sharing, micro mobility, închiriere pe termen scurt şi altele.

E nevoie de automobile interconectate, inteligente şi autonome pentru asta. Fundaţia este pusă deja şi software-ul este cheia, iar Volkswagen a creat platforma VW.OS, pentru a conecta automobile prin unitatea Car.Software. Ca şi alţi producători auto totuşi mai e de aşteptat până la nivelul 4 de şofat autonom. Cheia evoluţiei de acest gen stă în procesoare mai puternice, cantităţi uriaşe de date adunate, iar aici intervine Microsoft, pe latura computaţională, AI şi soluţii cloud.

Parteneriatele din zona tech cu cea auto continua să se închege în această periada, iar MS mai colaborează şi cu GM şi Cruise. Ford a decis recent să îşi doteze mai toate automobilele cu Android Auto până în 2023.