Veniturile Lenovo au crescut cu 7% în primul trimestru al anului fiscal 2020-2021; Creștere de 31% pentru profitul net

0
1075

Prin intermediul unui comunicat de presă ajuns în inbox-ul nostru aflăm astăzi detalii despre rezultatele financiare obținute de Grupul Lenovo în primul trimestru (aprilie-iunie) al anului fiscal în curs 2020-2021. Avem multe date importante despre care aflați mai multe în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În această perioadă de 3 luni, Lenovo a anunțat o creștere a veniturilor cu 7% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungându-se astfel la suma de 13.3 miliarde de dolari. A crescut și profitul înregistrat înainte de impozitate, cu 38% comparativ cu trimestrul 1 al anului fiscal anterior – ajungând la 332 milioane de dolari.

Lenovo

De asemenea, profitul net a crescut cu 31%, până la 213 milioane de dolari. Suntem informați pe seama acestui material că Grupul Lenovo PCSD (PC-uri și device-uri Smart) a înregistrat creșteri ale veniturilor de până la 10,6 miliarde de dolari, profitul înainte de taxe fiind de 670 milioane de dolari.

Lenovo

Asta înseamnă că s-a atins o creștere de aproape 28% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Lenovo și-a păstrat poziția de lider pe piața mondială de PC-uri și tablete, chiar și în perioada în care specialiști preconizau o scădere a pieței. Mai aflăm și faptul că Lenovo estimează o cerere crescută de PC-uri pe termen lung.

Rezultate grup Lenovo Mobile

Compania are în plan concentrarea eforturilor pe inovația produselor sale, asta pentru a se adapta rapid cererii și pentru a-și îmbunătăți lanțul de aprovizionare. Grupul MBG (Mobile Business Group), afectat de pandemia de Covid-19, a înregistrat o creștere a veniturilor cu 33%, comparativ cu aceeași perioadă a anului fiscal anterior.

Cu toate că veniturile anuale au scăzut, aflăm că volumul a depășit piața în regiuni cheie precum America de Nord, Europa și America Latină. Grupul Data Center a înregistrat o creștere de 20% a veniturilor, până la 1.6 miliarde de dolari. Au crescut și veniturile din serviciile cloud cu peste 30%.

Detalii complete și grafice despre rezultatele financiare Lenovo pot fi găsite aici!