Următorul Xbox (Xbox 720) primeşte câteva specificaţii, ar putea sosi în 2013

0
509

Cei de la The Verge au publicat o colecţie de zvonuri cu privire la viitoarea consola de la Microsoft, aşa-numita Xbox 720. Nici măcar nu ştim dacă acest nume va fi păstrat, dar el sună destul de plauzibil, deci a circulat şi numele de Xbox 3 pentru o perioadă. Între timp, IGN afirma că următoarea consola de la MS va sosi în toamna lui 2013 şi va avea un GPU bazat pe arhitectura AMD Radeon 6000 de 40 nm.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Performanţele oferite vor fi comparabile cu cele ale lui Radeon HD 6670, lansat anul trecut. Surse apropiate de creatorul consolei afirma că per total performanţele vor creşte de 6 ori în comparatie cu Xbox 360 şi vor fi cu 20% mai mari decât la Wii U. Detalii despre un posibil CPU al lui Xbox 720 nu avem, dar zvonurile afirmă că ar trebui să ne aşteptăm ca acest device să depăşească la capitolul performanta cele mai tari gaming PC-uri de pe piaţă.

Tot de pe lista de zvonuri cu privire la noul Xbox menţionez faptul că Dave Cutler, fostul şef care a condus echipa ce a creat Windows NT este acum cooptat în echipa Microsoft Xbox. El este creierul viitoarei console, iar Cutler face parte din Microsoft încă din 1988 şi a contribuit atât la crearea lui Windows NT, cât şi a versiunilor 64 bit Windows şi platforma Windows Azure. Va fi foarte interesant să vedem cum va integra noul Xbox gamingul de pe telefoanele Windows Phone şi cât de mare va fi interacţiunea dintre consola, smartphone-uri şi Kinect… eventual şi acesta într-o nouă generaţie.