Următorul Lamborghini Aventador ar urma să vină cu baterii, motor V12 şi Active Aerodynamics

0
1252

Ultimul Lambo sportiv şi sexy văzut de noi a fost Lamborghini Aventador 2017, prezentat la Frankfurt Motor Show anul trecut. Între timp se discută deja despre viitorul Aventador şi dotările sale. Ar urma să vină cu motor V12, baterii şi un sistem împrumutat de la Huracan.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informaţiile provin dintr-un interviu realizat de către Motor Authority cu Maurizio Reggiani, şeful R&D Lamborghini în cadrul Detroit Auto Show. Oficialul a confrimat pentru MA că viitorul model va sosi cu siguranţă cu un motor V12. A menţionat şi faptul că va fi adus şi un aport electric la puterea maşinii, oferind indicii despre integrarea unor baterii la bord.

Principala problemă ar fi greutatea lor şi energia livrată. Avem de-a face aici cu un vehicul care cântăreşte 1852 de kilograme deci e cu siguranţă masiv şi greu deja. Până şi o transmisie duală dă dureri de cap producătorilor, pentru că ar cântări în plus. Aceasta ar urma să fie aprobată doar dacă are o greutate rezonabilă. Fibra de carbon va fi la loc de cinste pe următorul Aventador, care ar trebui să vină cu o platformă nouă, la care se lucrează deja de peste un an.

Când va sosi maşina de generaţie următoare în 2020 sau 2021 e posibil să avem şi aportul bateriilor, ba chiar e posibil să vedem şi o versiune hibrid plugin. Varianta turbo e şi ea pe listă, iar aparent viitorul bolid ar putea împrumuta de la Huracan Performante sistemul Lamborghini Active Aerodynamics. Acesta ar creşte forţa de apăsare, lucru util la viraje şi la creşterea vitezei în linie dreaptă.