Următorul Google Chromecast va veni cu suport Bluetooth şi WiFi îmbunătăţit

0
977

Următorul mare eveniment Google ar trebui să aibă loc pe 4 octombrie, respectând tradiţia din anii precedenţi. Pe lângă un telefon Pixel 3 sau două ar trebui să mai vedem poate şi o nouă boxă inteligentă, dar aparent şi un Chromecast 2018 ar fi gata de debut. Ce aduce nou aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Google ar urma să îşi actualizeze device-ul de media streaming entry level pentru prima oară din 2015 încoace. Atenţie, nu ne referim la cel Ultra sau cel audio, doar cel entry level. Noul produs a fost listat de FCC recent cu numele de cod NC2-6A5B. Ce aduce nou? O antenă îmbunătăţită pentru WiFi, care va aduce un upgrade pentru captarea WiFi-ului de 5 GHz între 2.1 dBi şi 4 dBi, dar şi suport pentru Bluetooth. Astfel va deveni mai uşor să folosim un Chromecast care se află mai departe de routerul WiFi şi să ne conectăm la difuzoare cu Bluetooth şi alte accesorii.

Din păcate aici încep şi se termină scăpările oferite de FCC şi nu avem vreo menţiune legată de design. Probabil rămâne în vigoare “pucul de hockey” din ultimii ani. Nu ştim nici ce procesor primim, ce capacităţi de output video există şi altele de gen. Reţineţi că vorbim aici despre varianta de bază, iar cea high end rămâne Chromecast Ultra, cu 4K şi HDR. O inovaţie majoră ar fi să scăpăm de priză şi să fie alimentat device-ul via USB sau să aibă o baterie proprie.