Un posibil proces apare la orizont pentru Nintendo; firma Gamevice susține că joycon-urile lui Switch copiază conceptul unui produs propriu

0
741
Nintendo Switch

Pe piața consolelor de gaming, Nintendo Switch este ca un soi de aer proaspăt, produs ce se remarcă și prin portabilitate. Avem un dock special în care stă o tabletă pe care o putem detașa și lua cu noi oriunde, iar alături de joycon-urile din pachet putem începe o sesiune de gaming on-the-go.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tocmai aceste accesorii de tip gamepad ce se atașează tabletei Switch sunt motivul unui posibil proces în care Nintendo este acuzată. Descoperim că producătorul de accesorii Gamevice va trimite în judecată Nintendo pentru faptul că aceste controllere Joycon copiază prea mult viziunea pe care produsul propriu numit Wikipad îl oferă, fiind făcută aluzie la modalitatea de atașare.

Wikipad
Wikipad

Cu toate că Wikipad nu a fost lansată comercial vreodată (datând din 2012), oficialii companiei Gamevice au aparent toate motivele să își apare creația. Scopul este de a obține daune în sume importante de bani dar și de a bana vânzările consolei de jocuri Nintendo Switch.

Va fi interesant de urmărit acest proces și nu ar fi exclus să se ajungă la un acord între cele două părți la final.