Microsoft a prezentat ieri un nou sistem de control pentru celebra consola Xbox 360, care nu se bazeaza pe un controller si face parte dintr-o initiativa ce poarta numele de “Proiectul Natal”. Rivalizand cu Nintendo Wii, Natal este practic o bara de senzori plasata deasupra televizorului dumneavoastra, ca si in cazul celei care vine cu un Wii.

Publicitate

xbox_360_natal_1

Totusi, in loc sa detecteze joystickuri, “bara” lui Xbox 360 incorporeaza senzori si un microfon, care ii permit sa analizeze perfect spatiul din jurul sau. Astfel, veti controla jocuri doar prin miscarea corpului dumneavoastra in fata televizorului, fie ca veti sari, lovi cu piciorul sau ca va veti misca pur si simplu.

xbox_360_natal_2

Noul sistem permite si controlarea meniurilor de pe Xbox, iar camera lui Natal suporta recunoastere faciala si vocala. Microsoft afirma ca senzorul sau avansat este primul din lume care combina o camera RGB, un senzor de “adancime”, un microfon ultra-performant si un procesor customizat care ruleaza un software special creat pentru acest gadget.

Natal reuseste sa detecteze miscarea corpului utilizatorului in 3D, raspunzand la comenzi, detectand directia de miscare si chiar schimbarea emotiilor prin intermediul vocii inregistrate.

xbox_360_natal_3

Sursa

  • Pingback: Sony da replica celor de la Microsoft: un controller “hands free” bazat pe miscare pentru PS3 | Gadget Zone()

  • d

    am xbox 360 de peste 2 ani jumate . a dat si rrod la unul dar nu e asta o problema . m-am interesat si… vreau sa fac cateve precizari in legatura cu project natal : 1. natal este un accesoriu , nu o noua consola 2. data aparitiei se aproximeaza la noiembrie 2010 3. la lansare , pretul va fi de aproximativ 900 ron in romania ( maxim 1000 ron ) . 200-250 dolari in usa . 4. nu o sa functioneze pe limba romana , limba cu care vei comunica fiind cea a profilului ( adica cea setata de posesorul xbox-ului 360 la creearea contului ) 5. natal se va putea cumpara si separat , si la pachet cu orice model de xbox 360 ( arcade , pro sau elite ) dar se vor putea cumpara si xbox-uri separat , fara a fi obligat sa iei natal . 6. natal nu se poate folosii singur . iti trebuie ogligatoriu una din cele 3 versiuni de xbox 360 pentru a-l folosii.
    7. controllerul va ramane si el o prioritate , majoritatea jocurilor neputand fi jucate cu ajutorul senzorului . la fel de bine se pot juca jocurile ( toate ) adica viitoarele aparitii fara a fi nevoie de natal . probabil vor fi si unele jocuri care vor fi in exclusivitate pentru natal . 8. o noua consola xbox ( microsoft production ) se pare ca va aparea in 2012 , mai precis in noiembrie 2012 . IN CONCLUZIE : ” vechiul ” xbox 360 va mai avea o viata de minim 3 ani , 2 dintre ei fiind impreuna cu natal !