Un nou sistem de control pentru Xbox 360: foloseste-ti miscarile corpului in loc de controller

2
915

Microsoft a prezentat ieri un nou sistem de control pentru celebra consola Xbox 360, care nu se bazeaza pe un controller si face parte dintr-o initiativa ce poarta numele de “Proiectul Natal”. Rivalizand cu Nintendo Wii, Natal este practic o bara de senzori plasata deasupra televizorului dumneavoastra, ca si in cazul celei care vine cu un Wii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

xbox_360_natal_1

Totusi, in loc sa detecteze joystickuri, “bara” lui Xbox 360 incorporeaza senzori si un microfon, care ii permit sa analizeze perfect spatiul din jurul sau. Astfel, veti controla jocuri doar prin miscarea corpului dumneavoastra in fata televizorului, fie ca veti sari, lovi cu piciorul sau ca va veti misca pur si simplu.

xbox_360_natal_2

Noul sistem permite si controlarea meniurilor de pe Xbox, iar camera lui Natal suporta recunoastere faciala si vocala. Microsoft afirma ca senzorul sau avansat este primul din lume care combina o camera RGB, un senzor de “adancime”, un microfon ultra-performant si un procesor customizat care ruleaza un software special creat pentru acest gadget.

Natal reuseste sa detecteze miscarea corpului utilizatorului in 3D, raspunzand la comenzi, detectand directia de miscare si chiar schimbarea emotiilor prin intermediul vocii inregistrate.

xbox_360_natal_3

Sursa