Un autobuz concept din China este capabil sa “survoleze” automobilele de pe strada

0
635

Stiti deja ca populatia Chinei este cea mai mare din lume, dar si ca inregistreaza o crestere exploziva, care ar putea deveni o problema in urmatorii 30 de ani. Cel putin la capitolul transport, chinezii au rezolvat problema aglomeratiei, dezvoltand un autobuz concept capabil sa transporte mii de persoane si sa “survoleze” restul automobilelor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cu o inaltime de peste 4 metri si o latime de 6, autobuzul va ocupa 2 benzi de autostrada, calatorind cu ajutorul unor sine incorporate in lateralul soselei. Astfel, pasagerii vor fi suspendati deasupra traficului, iar designerul conceptului ne asigura ca uriasul vehicul va putea trece cu usurinta pe sub poduri si prin tunele.

In ce priveste numarul de pasageri transportati, el poate atinge 1200, iar un alt bonus al designului este faptul ca autobuzul este bazat pe energie electrica. Vehiculul ar folosi statii de incarcare, care ii vor asigura destula energie electrica intre statiile de calatori. Daca ideea va deveni realitate, ea va fi cu 90% mai ieftina decat o noua linie de metrou si va economisi pana la 860 de tone de combustibil anual.

[via slashgear]