Uber îşi monitorizează şoferii “cu cazier”, la mod continuu și în timp real

0
1148

Uber pare din afară un serviciu simplu de ride sharing şi atât, dar în fundal se întâmplă multe lucruri. Se pregăteşte un AI care învaţă să conducă singur, se cartografiază perfect străzile, se lucrează la taxiuri zburătoare şi chiar sunt monitorizaţi şoferii pentru ilegalităţi. Acest din urmă aspect îl disecăm mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Surse din industrie au dezvăluit că Uber monitorizează continuu şoferii pentru a afla dacă fac ceva ilegal. Ei fac verificări după cazier şi în baza de date pentru fiecare şofer. Totul pentru a creşte siguranţa pasagerului, un aspect care a fost criticat încă din prima zi la acest serviciu. Monitorizarea şi verificările au loc cu ajutorul companiilor Appriss şi Checkr.

Informaţia provine de la Axios, care îşi ia detaliile direct de la Uber. Ideea unui sistem care să afişeze imediat cazierul unui şofer în timp real, cu infracţiuni realizate recent are sens, pentru a scoate din sistem mai uşor şoferii. Până acum era verificat partenerul doar când se înscria în sistem, fără verificări ulterioare. Multiple incidente din ultimii ani, unele cu violenţă au dus la această idee de monitorizare în timp real.

Appriss va alerta Uber dacă vreunul din şoferii săi este acuzat de ceva. Uber poate evalua infracţiunea şi decide legat de suspendare şi cuantumul său. Sistemul a început să fie testat de la începutul unii iulie şi acoperă doar şoferi din SUA deocamdată. 25 de parteneri Uber au fost eliminaţi în primele zile. Dacă cineva îşi rezolvă cazierul sau problemele atunci va fi reprimit în reţea.