Trotinetele electrice au fost interzise într-un mare oraş din SUA; Iată de ce!

0
1331

Unul dintre mijloacele alternative de transport care au cunoscut cel mai mare salt în ultima vreme este trotineta electrică. Primăria din Nashville, SUA a pus totuşi gând rău trotinetelor, interzicându-le în marele oraş american.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Primarul Nashville, David Briley a anunţat cele 7 companii locale de trotinete că va încheia proiectul pilot şi va interzice toate trotinetele şi vehiculele electrice din aceeaşi categorie. Ele nu vor mai avea permisiunea de a rula pe străzile oraşului. Vestea vine după ce Brady Gaulke, un tânăr de 26 de ani a fost ucis luna trecută. Tânărul a fost lovit de un SUV şi a murit din cauza rănilor.

Investigaţia oficială a arătat că Gaulke avea dublul limitei legale de alcool în sânge şi că accidentul a fost din vină sa. Martorii l-au văzut virând spre stânga spre o stradă venind de pe trotuar şi ajungând în faţa maşinii. Primarul avea deja o scrisoare deschisă trimisă producătorilor de trotinete, atrăgând atenţia asupra problemelor asociate lor.

E vorba despre parcarea ilegală de vehicule de gen, utilizarea lor fără protecţie şi lipsa de tutoriale şi instrucţiuni. Amendamentele şi promisiunile nu au fost de ajuns, se pare, iar utilizatorii de trotinete sunt mai nou o ameninţare pentru oraş. Practic cele 7 companii au pierdut aprobările locale. Dacă vehiculele vor reveni, ele o vor face doar după o dezbatere publică.

Având în vedere popularitatea crescândă a trotinetelor în Bucureşti cred că nişte cursuri educaţionale şi ghiduri nu ar strica şi pentru “riderii” de la noi.