Tricorder-ul din Star Trek devine real şi va scana starea sănătăţii fix ca în film

0
2578

Nu ştiu dacă sunteţi la curent, dar câteva dintre gadgeturile pe care le folosim în fiecare zi sunt inspirate de dispozitivele SF din seriale ca „Star Trek”. Telefonul mobil este unul dintre exemplele cele mai elocvente. Acum şi Tricorder-ul din acelaşi serial e gata să devină realitate, un aparat care va scana persoane şi le va depista afecţiuni şi probleme de sănătate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un Tricorder a fost folosit în serialul „Star Trek”, apărând în 2 variante. Cel standard poate fi folosit pentru a investiga zone şi obiecte, dar şi a examina fiinţe sau înregistra date tehnice. Apoi există un tricorder medical, folosit de doctori pentru diagnosticare şi adunarea de date despre un corp uman. Diferenţa dintre tricorder-ul standard şi cel medical este scannerul detaşabil care se ţine într-un compartiment special. Cel de inginerie este tunat altfel decât cel medical, iar Spock îl folosea pentru a scana planete şi alieni.

Numele „Tricorder” vine de la „TRI-function reCORDER”, care face aluzie la cele 3 funcţii ale aparatului: detecţie, analiză şi înregistrare. Acum revenim în realitate, unde CBS Entertaiment şi compania The Wand au creat un model real al acelui aparat. El va fi complet funcţional şi va păstra designul clasic. The Wand Company produce un aparat care scanează frecvenţe, înregistrează audio şi măsoară obiecte în mediul din jur. Designul este bazat pe scanări 3D ale obiectelor de recuzita păstrate din serialul „Star Trek”, conform CBS.

Wand Company nu e străină de dispozitivele inspirate de Star Trek. A mai creat şi un Bluetooth Communicator şi un Phaser. Cât despre Tricorder, el va include un ecran LCD color, un microfon pentru captura audio şi senzori pentru „captură de date dinamice”. Se vehiculează un preţ de 250 de dolari şi o lansare în vara lui 2021, prin magazinul oficial Star Trek, cel The Wand Company şi câteva magazine fizice. Mă mir că nu e implicat şi Elon Musk în proiect, având în vedere apetitul său pentru gadgeturi trăznite.