Elon Musk vrea să îţi ofere streaming muzical direct în creier via Neuralink

0
1972

A trecut ceva vreme de la o idee trăznită a lui Elon Musk exprimată public, dar iată că miliardarul revine azi cu o idee inedită. CEO-ul companiei Neuralink (printre altele) a făcut aluzie pe Twitter la faptul că vei putea conecta un stream de muzică direct la cipul Neuralink din creier pentru a asculta melodiile.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe viitor vom putea face streaming cu muzică direct spre creierele noastre fără probleme. Funcţia a fost confirmată pe 19 iulie printr-o serie de replici pe Twitter. Neuralink este o interfaţă între creierul uman şi computere, axată pe implantarea unui cip în creierul uman. Nu va fi totul doar un experiment pentru comunicare şi divertisment, ci şi pentru scopuri medicale. Pacienţii care suferă de afecţiuni obsesiv compulsive îşi vor putea corecta impulsurile electrice haotice dintre neuroni cu acest cip.

Acelaşi mecanism va putea controla nivelul de hormoni, ajutând la scăderea anxietăţii, printre altele. Musk vrea să trateze afecţiuni cebrebrale şi să îmbunătăţească creierul uman. Gândiţi-vă la scena din „Matrix” când Neo învăţa karate şi limbi străine în câteva secunde. Cam acolo vrea să ne ducă miliardarul. Primele experimente făcute pe şoareci şi maimuţe în 2019 au avut succes. Pe viitor am putea să auzim o melodie care „ne tot sună în cap”, dar la propriu de această dată, nu la figurat.

Pe 28 august vom avea un anunţ oficial legat de evoluţia proiectului Neuralink.