Totul despre tabletul Apple

0
640

In ultima vreme s-a vorbit foarte mult despre tabletul Apple, mai nou cunoscut sub numele de iSlate, un produs care va revolutiona piata PC-urilor portabile prin dotari, software si design. In ultimele saptamani, zvonurile au devenit mai dese si mai ample, fie ca e vorba de numele produsului sau despre data sa de lansare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sa aruncam totusi o privire asupra celor mai importante informatii.

Pentru inceput aflam ca numele produsului ar putea fi iSlate, fapt sustinut de dovezile celor de la MacRumors, care afirma ca Apple detine trademark-ul pentru acest nume, dar si proprietatea asupra domeniului iSlate.com, printr-o alta companie. Au existat speculatii si asupra denumirilor TabletMac sau iPad, dar ele par putin plauzibile, pe langa iSlate.

In legatura cu data de lansare, Financial Times ne informeaza ca Apple si-a programat un eveniment de anvergura in data de 26 ianuarie 2010, la centrul Yerba Buena din San Francisco, probabil locul unde va debuta tabletul. Revenind la zvonuri, se pare ca produsul va sosi pe piata in luna martie sau aprilie a anului viitor.

In ce priveste pretul, au existat iarasi numeroase speculatii, cei de la Gizmodo avand o sursa in interiorul Apple, care le-ar fi estimat valoarea produsului la 700-900 de dolari, in vreme ce Taiwan Economic Times anunta un pret de 800-1000 de dolari. Apoi vine problema marimii ecranului… Minimul ar fi 7 inchi, in vreme ce maximul ar fi un touchscreen de 10.6 inchi, dar exista si posibilitatea sa vedem un panou de 12 pe acest terminal.

Digitimes afirma ca Apple ar pregati de fapt 2 tableturi, un model OLED cu diagonala de 9.6 inchi si unul de 10.6 inchi. In ce priveste lista de specificatii si software-ul, detaliile sunt foarte neclare, dar stim ca tabletul va suporta conectivitate 3G, va folosi variante full screen ale aplicatiilor de pe iPhone si ca va rula o versiune nespecificata de Mac OS. Probabil vom gasi si un procesor ARM performant sub carcasa sa…

Evident, avem de-a face cu un terminal cu suport multitouch, iar daca gadgetul incepe sa prinda contur in mintea dumneavoastra, atunci suntem pe drumul cel bun. Oare cat va costa noua “jucarie” Apple in Romania, avand in vedere pretul de pornire destul de mare al produselor acestei companii in tara noastra?

Sursa