Toshiba dezvolta tehnologia ELED, mai aproape de conceptul de „quantum computing”

1
844

Conceptul de „quantum computing” se apropie acum de realizare, multumita celor de la Toshiba, care au dezvoltat tehnologia ELED (Entangled Light Emitting Diode). Reuters ne informeaza ca o astfel de tehnologie va permite realizarea de chipuri semiconductoare foarte puternice.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Computerele Quantum ar putea, teoretic sa testeze cat mai multe solutii ale unei probleme simultan, rezolvand in secunde probleme care le-ar lua computerelor actuale ani intregi. Totusi, controlul potentialului nelimitat al fizicii cuantice este mai simplu la nivel teoretic, decat practic. Cei de la Toshiba intentioneaza sa obtina un astfel de control folosind un gadget usor de fabricat, care poate fi conectat la o baterie, pentru a produce ELED, atunci cand este cazul.

Andrew Shields, de la Toshiba afirma ca un astfel de progres le va permite cercetatorilor sa integreze numeroase terminale pe un singur chip. Reprezentantul companiei afirma ca vor fi realizate circuite capabile de calcule in domeniul fizicii cuantice in aproximativ 5 ani. Computerele cuantice bazate pe procese optice necesita un numar mare de fotoni inlantuiti, particulele de lumina fiind conectate astfel incat ele sa existe in 2 stari posibile simultan, ceva ce Einstein considera „inspaimantator”.

Aceasta solutie va fi de mare ajutor atunci cand chipurile conventionale din silicon se vor lovi de legile fizicii si componentele nu vor mai putea fi micsorate.

[via Reuters]