Tesla va construi o fabrică în China, Elon Musk şi autorităţile au ajuns la o înţelegere

0
1349

Elon Musk şi Tesla se află în negocieri cu multiple guverne şi ţări cu privire la amplasarea de noi fabrici Gigafactory, atât în Europa, cât şi Asia, poate şi Africa într-o bună zi. O înţelegere importantă tocmai a fost încheiată cu guvernul chinez, ducând la construirea unei fabrici Tesla într-o zonă a oraşului Shanghai.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre o zonă la marginea oraşului, pentru a evita problemele cu poluarea şi a asigura un trafic rezonabil. Informaţia a fost confirmată de către Wall Street Journal, care scrie şi că Tesla va deţine fabrica în întregime şi nu se va asocia cu vreun producaor local, aşa cum se mai întâmplă uneori. Oficialii chinezi au început să mai relaxeze din politicile fiscale şi internaţionale, plusând şi în zona automobilelor electrice.

Pe de altă parte Tesla nu va scăpa de taxa de 25% de import pentru automobilele sale. Auzisem că Tesla negocia şi pentru construirea unei fabrici în Germania, dar şi în zona Baltică şi din ce am înţeles ar fi pus ochii şi pe Europa de Est la un moment dat. Toate aceste mutări au sens, în contextul în care trimestrul trecut a adus o ratare a ţintei de prodcutie de automobile Tesla, mai ales Model 3 cu 80%, ceea ce este enorm.

Compania speră să ajungă la o producţie de 500.000 de vehicule pe an până la final de 2018.