Tesla a făcut un anunţ important la începutul acestei săptămâni, unul parcă ignorat de presa de specialitate. Se pare că autonomia şi găsirea unui sistem de încărcare rapidă nu vor mai fi o problemă pentru cei din mediul urban. Astfel, reţeaua de încărcătoare Supercharger a companiei lui Elon Musk se va extinde semnificativ în zonele urban intens populate.

Publicitate

Programul pilot are loc în Boston şi Chicago şi staţiile Supercharger vor putea fi găsite la supermarketuri, malluri şi în zonele cele mai vizitate şi populate. E vorba şi despre genul de business unde îţi laşi maşina şi faci cumpărături sau alte activităţi. Preţurile sunt aceleaşi pentru alimentare precum Superchargerele standard, iar în comunicatul de presă Tesla a ţinut să înţepe petroliştii, subliniid că alimentarea aceasta e mai ieftină… cu mult.

Un lucru interesant de precizat aici e faptul că aceste Superchargere adoptă un design în formă de stâlp, unul mai compact şi mai uşor de instalat. Vin cu o arhitectură care le permite să livreze o alimentare rapidă de 72 kilowatt pentru fiecare maşină. Liderul în zona maşinilor electrice promite timpi de încărcare între 45 şi 50 de minute fără probleme.

Trebuie spus că marii producători de maşini electrice mereu se laudă cu faptul că “îţi încarci maşina la priză în garaj”, dar majoritatea oamenilor stau totuşi la bloc, deci sare din schema această încărcare, în marile aglomerări urbane. De aceea e de fapt importantă vestea extinderii staţiilor Supercharger. La ora actuală există şi o funcţie de încărcare rapidă, care după 20 de minute de alimentare ne oferă o autonomie de 160 km pe modelele Tesla.

Aşteptam acum răspândirea globală a acestui trend.