Tesla Model S devine maşină de curse sub forma unui vehicul pentru cursele GT Electric

0
1453

Să nu credeţi că doar Formula E include curse de automobile electrice. Există şi o serie de curse rivale, cunoscută drept Electric GT. Ei bine acolo concurează şi un automobil Tesla Model S serios modificat, pe care îl puteţi admira mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre un model modificat pornind de la varianta de serie. Primul sezon al campionatului a debutat în noiembrie, iar Electric GT Holdings a prezentat un Model S gata de curse în această săptămână la Barcelona. Numele acestei versiuni e ceva mai complicat: EPCS (Electric Production Car Series) V2.3 Tesla P100 DL, iar automobilul este superior variantei de producţie P100D.

Printre upgrade-uri se numără panourile din fibră de carbon şi roll cage-ul, ambele reducând greutatea cu 500 de kilograme. Avem şi un splitter frontal şi un eleron în spate care îmbunătăţesc forţa de apăsare. S-au făcut upgrade-uri la suspensie, la frâne (unele speciale de curse) şi avem şi pneuri Pirelli P Zero de uscat sau pistă umedă.

Rezultatul este un model de curse, de 790 de cai putere, care ajunge la viteză maximă de 250 km/h şi atinge suta în doar 2.1 secunde. Fiecare vehicul are la bord o baterie de 100 kWh, care oferă o autonomie de 90 de km. Fiecare echipă din cursele Electric GT va folosi o maşină identică, care costă în jur de 350.000 de dolari să fie modificată astfel.

Vor avea loc 10 curse per sezon, iar cea finală are loc în Italia în octombrie 2019.