Microsoft ar putea aduce suport pentru tastatură și mouse pe Xbox One prin intermediul unui parteneriat cu Razer

0
1545
Xbox One

Deși mulți gameri ce dețin o consolă sunt familiarizați cu controlul de pe gamepad, există și o categorie mai aparte ce consideră că ar performa mai bine în jocurile preferate folosind o tastatură și un mouse. Pe viitor posesorii de Xbox One ar putea acest avantaj dacă vestea de astăzi se adeverește.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Suntem informați prin intermediul unei prezentări ajunse online de faptul că Microsoft și Razer pregătesc un parteneriat cu scopul de a aduce suport pentru tastatură și mouse pe consolele Xbox One. Prezentarea cu pricina ar fi avut rolul de a le arăta dezvoltatorilor cum funcționează acest suport și care sunt opțiunile disponibile.

Tot în cadrul prezentării ar fi fost dezvăluită informația că în cazul în care suportul pentru periferice va deveni realitate, atunci o consolă Xbox One ar suporta doar o tastatură și un mouse conectate simultan și nu mai multe precum se întâmplă în momentul de față cu gamepad-urile.

Pe lista de opțiuni au fost menționate și suportul pentru până la 5 butoane, suportul pentru mișcarea rotiței de mouse (orizontal și vertical), abilitatea de a seta vizibilitatea cursorului și altele. Aparent va fi oferit suport atât pentru un mouse clasic pe USB, cât și pentru cele wireless ce folosesc un dongle.

Rămâne de văzut cât de curând va apărea actualizarea care aduce acest suport.