Tesla îşi va baza încărcătoarele Supercharger pe energie solară în viitorul apropiat

0
851

Idealul lui Elon Musk, atunci când visează la un viitor luminos este ca alimentarea cu energie electrică să se realizeze din surse complet “verzi”. Astfel, ideea unui Supercharger cu alimentare solară sună excelent. Acest deziderat va fi atins în curând, se pare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cârcotaşii care nu apreciază maşinile electrice vor comenta mereu că de fapt nu salvăm planeta cu ele, pentru că şi electricitatea folosită e generată tot cu poluare. Mă refer la cea provenită de la termocentrale şi hidrocentrale, plus atomocentrale. Cert este că Elon Musk a aflat de cârcoteli şi a ţinut să precizeze pe Twitter că deja Superchargerele sunt gata să fie încărcate cu energie solară sau pe bază de baterie.

Scopul este de a le scoate din grila de alimentare naţională complet. Un procedeu similar e deja oferit pentru soluţiile casnice ale companiei. Astfel, putem cumpăra bateriile de apartament PowerWall de la Tesla şi să le conectăm la un acoperiş special cu panouri solare. Economiile se simt în timp, iar planeta e mai puţin poluată. 2 aspecte mai rămân de rezolvat până la încărcarea ideală a maşinii electrice.

E vorba despre încărcarea wireless şi cea rapidă. Aici tehnologiile merg mână în mână cu cele de la smartphone-uri, iar dacă acelea evoluează ca timpi de încărcare şi automobilele cunosc acelaşi progres.