Tesla

Din câte aflăm astăzi se pare că Elon Musk și Co. vor avea un rival serios în domeniul producerii de baterii Lithium-Ion, rival ce vine din Germania. Este vorba despre compania Terra E care va anunța curând locația unde va fi ridicată o mega fabrică pentru dezvoltarea de astfel de produse.

Publicitate

Ni se dezvăluie faptul că proiectul de față a strâns 17 parteneri și se bucură chiar și de suportul guvernului german. Rivalul lui Tesla Gigafactory va începe producerea bateriilor Li-Ion de la sfârșitul anului 2019, urmând ca abia din 2028 să se atingă capacitatea maximă de producție.

Putem considera această fabrică drept un indiciu cu privire la faptul că industria germană se pregătește de o nouă eră în ceea ce privește revoluția energetică. După cum probabil știți, asemenea baterii sunt folosite pe automobile, dar și în rețele electrice, sau produse de tipul lui Tesla Powerwall.

Din 2021 se așteaptă dublarea producției, an în care fabrica Tesla de 35 gigawatt-oră va cădea pe locul 2 la nivel mondial.