Dacă în următorii ani se va revoluţiona cumva zona bateriilor, atunci sunt şanse mari ca revoluţia să vină de la Tesla şi de la Elon Musk. CEO-ul companiei a oferit un indiciu că se pregăteşte ceva special, indicând că are legătură cu o tehnologie nouă pentru baterii.

Publicitate

Informaţia a apărut în timpul unei conferinţe axate pe veniturile Tesla, iar stenograma a ajuns pe web. Un analist l-a întrebat pe vizionarul CEO dacă există vreo descoperire în secţiunea R&D, în special legat de baterii solid state. Musk a răspuns că orice promisiune sau declaraţie curajoasă legată de revoluţii de gen nu e atât de importantă precum pare iniţial.

Musk a părut şi agresiv faţă de acele ştiri pe care le vedem o dată pe lună sau săptămână, cu o nouă descoperire a unei baterii care ţine şi ţine şi ţine. Oficialul a fost ironic, subliniind că “totul merge în PowerPoint”. Cu toate aceste ironii, Elon a ţinut totuşi să spună că există descoperiri şi tehnologii noi despre care nu poate vorbi încă. Una în special ar putea schimba radical modul cum ne raportăm la baterii, dar dincolo de asta şeful Tesla nu a mai dorit să comenteze.

Ştim că Tesla luase deja măsuri pentru a se poziţiona ca lider în zona bateriilor electrice. Ca atare a a încheiat un contract pe 5 ani cu cercetătorul Jeff Dahn, care activează exclusiv în domeniul alimentării electrice. Asta se întâmpla în iunie 2015, iar Dahn e considerat cel mai important expert în domeniul unităţilor Litiu-Ion. În 2016 apărea perspectiva unei noi combinaţii chimice, care generează baterii cu cicluri de viaţă mai lungi.

Să fie aceasta inovaţia promisă de Elon? Vom afla până în 2020 pesemne…