Televizorul Xiaomi 8K cu 5G va avea panou mini-LED; Ce ne rezervă Mi TV Lux Ultra 8K 5G

0
1239

Xiaomi a anunţat şi un televizor special atunci când ne-a prezentat Xiaomi Mi 10 Ultra la evenimentul său aniversar. E vorba despre modelul Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition, cel mai ieftin televizor transparent de pe piaţă. Seria LUX mai primeşte un model acum, Xiaomi Mi TV LUX Ultra 8K 5G, care aduce şi conectivitate 5G şi panou mini LED.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pentru a evita confuzia, Xiaomi îşi vinde televizoarele premium sub brand Mi TV Master în China şi Mi TV LUX internaţional. Primul model a fost Mi TV LUX OLED de 65 inch, lansat în iulie 2020, urmat de cel transparent de luna trecută. Acum vine şi Mi TV LUX Ultra 8K 5G, primul televizor produs în masă cu rezoluţie 8K şi panou mini-LED, dar şi conectivitate 5G. Mini-LED este o tehnologie cu care multe companii cochetează de ceva vreme. Apple spre exemplu ar pregăti un iPad cu un astfel de ecran.

Avantajele sale includ faptul că rezolvă problemele OLED-ului, inclusiv burn in, este mai luminos şi consumă mai puţină energie. În plus e la fel de subţire ca un OLED şi televizoarele rezultate rămân şi ele subţiri. Încă nu avem specificaţii pentru acest model Xiaomi, dar o scăpare a menţionat o diagonală de 82 inch şi un panou furnizat de LG Display. Produsul debutează pe 28 septembrie şi are toate şansele să fie mai ieftin decât modelul transparent de 7300 de USD. Aş paria pe un preţ de 2000-3000 de euro.