Televizorul Nokia 4K de 109 cm este listat în magazinele din India; Debutează pe 4 iunie, cu Android TV la bord

0
1492

Nu ştiu dacă mai ţineţi minte, dar prin anii ’90 televizoarele Nokia erau destul de cunoscute şi inclusiv în România se găseau peste tot. Finlandezii s-au ţinut departe de segment, până recent, când au început să apară smart TV-uri ale lor prin India. Nu e o iniţiativă unică, pentru că şi Motorola vinde televizoare în această ţară Ei bine acum a apărut un nou model Nokia listat în India.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Retailerul indian Flipkart are deja o listare în oferta sa a unui TV smart Nokia de 109 cm, cu Android TV la bord. Ar urma să debuteze pe 4 iunie şi funcţiile şi dotările sale au fost deja dezvăluite. Smart TV-ul vine cu suport pentru Dolby Audio şi DTS TruSurround. Panoul său are rezoluţie 4K şi suportă Dolby Vision, plus o gamă largă de culori. Ca design, acest model seamănă mult cu cel de 139 cm lansat tot de Nokia anul trecut. Muchiile sunt foarte subţiri şi avem un picior special cu design „Fluid Chrome Pedestal” pentru susţinere.

La bord găsim Android 9 şi există şi suport pentru Chromecast. Chiar dacă nu avem specificaţii detaliate cu privire la interiorul acestui produs, sursele vorbesc despre un CPU Quad core, GPU Mali 450, 2.25 GB RAM şi 16 GB stocare. Vor exista şi platforme de streaming la bord, de la Netflix la Disney+, dar şi Amazon Prime şi HBO Go. Ca idee, modelul de 139 cm lansat în 2019 costă 500 de euro, deci mă aştept ca varianta nouă de 109 cm să coste cam 400 de euro.

Acest preţ ar pune produsul la bătaie cu modele LG şi Samsung, care se vând la sume similare, dar au alt OS la bord.