Tehnologia 5G scade autonomia lui iPhone 12 cu 20% mai rapid decât 4G în benchmark-uri

0
1768
Tehnologia 5G scade autonomia lui iPhone 12 cu 20% mai rapid decât 4G în benchmark-uri

După ce ieri au apărut primele recenzii pentru iPhone 12 și iPhone 12 Pro, un nou raport disponibil prin intermediul Tom’s Guide relevă gradul de reducere a autonomiei atunci când este utilizată tehnologia 5G pe noile dispozitive.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Raportul prezintă un test în care telefoanele sunt utilizate pentru navigarea pe internet continuu, cu luminozitatea ecranului setată la 150 de unități nits, deschizând un nou site la fiecare 30 de secunde până când bateria se descarcă. Testul a fost efectuat pe un iPhone 12 și un iPhone 12 Pro atât pe rețeaua 4G, cât și pe 5G.

IPhone 12 a obținut doar 8 ore și 25 de minute de autonomie prin rețeaua 5G a AT&T. Utilizând tehnologia 4G acesta a rezistat timp de 10 ore și 23 de minute. Pentru comparație, iPhone 11, care a primit un review detaliat mulțumită Mobilissimo.ro, nu a impresionat nici anul trecut la capitolul autonomie. Concluzionând că nu poate fi vorba în niciun caz de un battery phone.

IPhone 12 Pro s-a descurcat puțin mai bine, ajungând la 9 ore și 6 minute în testul Tom’s Guide pe rețeaua 5G a T-Mobile. Timpul de funcționare fiind 11 ore și 24 de minute pe rețeaua 4G.

Tom’s Guide spune că noile iPhone-uri nu depășesc autonomia telefoanelor Android cu 5G supuse aceluiași test:

„Comparativ cu modelele competitoare Android, noile telefoane Apple sunt cu un pas în spatele dispozitivelor din topul nostru de autonomie a celor mai bune telefoane, în special în rețelele 5G”

Capacitățile bateriilor din lineup-ul iPhone 12‌ ar fi fost reduse în acest an, deși este știut faptul că tehnologia 5G este un consumator mai mare de energie decât rețelele LTE.

Apple cunoștea acest aspect

Este posibil ca Apple să fi cunoscut acest aspect, astfel că au introdus modul Smart Data pe modelele ‌iPhone 12‌ și ‌iPhone 12 Pro‌, care oprește selectiv tehnologia 5G în momentele în care nu este necesară. De exemplu, atunci când ascultați muzică și ecranul este oprit, funcția va oprii 5G, favorizând în schimb tehnologia 4G.

Cu toate acestea, utilizatorii pot opri manual acesul la rețeaua 5G pentru a spori durata de viață a bateriei pe ‌iPhone 12‌ și ‌iPhone 12 Pro‌. În setări, utilizatorii pot alege dintre “5G Activat”, “5G Automat” (care pare să fie modul Apple Smart Data) și “LTE”.