Tesla

Planurile lui Elon Musk pentru viitor sunt cu adevărat deosebite și astăzi aflăm ce are de gând să aducă în portofoliul Tesla în anul următor. În cadrul unui eveniment recent CEO-ul companiei americane a dezvăluit că primele taxiuri autonome Tesla vor sosi pe anumițe piețe din SUA începând din 2020.

Publicitate

Vestea vine odată cu lansarea unui noi microcip destinat vehiculelor autonome, soluție dezvoltată în colaborare cu Samsung Electronics și care le va aduce celor de la Tesla un avantaj enorm în fața rivalilor. Este și o afirmare a investițiilor masive făcute în zona șofatului autonom și speranțele lui Elon sunt foarte mari pentru această componentă.

Aflăm și că peste un an pe piață vor fi prezente peste 1 milion de automobile Tesla cu software de șofat autonom la pachet. Peste 2 ani în schimb ni se promite lansarea unei mașini complet autonome care nu va avea nici măcar pedale sau volan. Între timp continuă dezvoltarea lui Tesla Roadster care vine la anul și compania pune accent pe sporirea vânzărilor lui Tesla Model 3.