Surse care au testat Apple Watch oferă detalii în premieră despre funcţii neanunţate ale sale, dar şi viaţa bateriei

1
750

Pe 9 martie Apple are un eveniment special programat, sub motto-ul “Spring Forward”. Acest eveniment ar fi dedicat lui Apple Watch din care ştim, dar am putea să vedem şi alte lansări în San Francisco. Între timp, o sursă apropiată de Apple afirma că ar fi petrecut ceva mai mult timp cu ceasul şi are detalii hands on.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

apple-watch-hands-on

Apple afirmase cu ceva vreme în urmă că acest ceas va trebui încărcat în fiecare seară. Iniţial se zvonea că viaţa bateriei lui Apple Watch ar fi de aproximativ 2.5 până la 4 ore pentru cei care folosesc multe aplicaţii, sau 19 ore pentru cei care folosesc smartwatchul la nivel moderat. Cei care chiar au pus mâna pe ceas afirma că viaţa  bateriei e mai bună decât ne aşteptam, cu posibilitatea de a utilizare timp de 5 ore, cu aplicaţii incluse.

applewatchbattery

Se pare şi că gadgetul nu va rămâne fără energie pe parcursul unei zile de utilizare moderată. Totuşi se confirmă că el nu va prinde şi o a doua zi de utilizare. Apple a implementat şi o funcţie Power Reserve Mode, care închide serviciile opţionale şi păstrează doar funcţiile de bază. Odată ce ajungeţi la 20% viaţa bateriei, va exista o alertă subtilă care vă va anunţa că nu prea mai aveţi energie.

O funcţie neanunţată încă este Heart Rate Glance, care vă va permite să vedeţi oricând bătăile pe minut ale inimii. Atunci când accesaţi zona Glance, un contur al unei inimi va apărea, ca în imaginea de mai sus. Apoi ecranul va afişa bătăile pe minut actualizate constant. În ce priveşte personalizarea, utilizatorul care a pus mâna pe ceas afirma că nivelul de modificare a interfatei şi lookului ceasului este uriaş şi că există foarte multe variante.

screenshot-2015-03-06-09-07-48

Apple Watch va putea stoca şi muzică şi suporta playback şi fără o conexiune la un iPhone. Ceasurile vor include 8 GB stocare şi nu vor avea porturi Lightning se pare. Muzica vă fi încărcată folosind o funcţie specială de pe iPhone. Ecranul va avea şi o funcţionalitate care îi permite să detecteze forţa cu care îl apăsaţi, iar cei care au folosit gadgetul mai menţionează şi că e foarte rapid. Vom afla mai multe detalii pe 9 martie!

companion-161