Suportul nativ pentru aplicațiile Microsoft Office ajunge din toamnă pe Chromebook-uri

0
1120
Microsoft Office

Deși la noi PC-urile ce rulează Chrome OS nu au devenit atât de populare precum în State, acestea reprezintă soluții atractive pentru cei aflați în căutarea de soluții accesibile. Astăzi aflăm faptul că suita Microsoft Office va ajunge pe aceste dispozitive din toamnă, grație unui parteneriat proaspăt.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Suntem informați că Google colaborează cu Parallels pentru a aduce aplicațiile native Microsoft Office pe Chrome OS. Vor fi incluse și alte aplicații legacy enterprise specifice lui Windows pe Chromebook-uri. Important de menționat faptul că sistemul de operare Chrome OS suportă de mult timp aplicații Windows desktop, dar numai în mod streaming prin cloud folosindu-se un server remote Parallels.

Noutatea acestui parteneriat anunțat astăzi este reprezentată de faptul că aplicațiile Office vor rula în mod “virtualizat” pe Chromebook-uri. Aplicațiile vor putea fi instalate și accesate direct de pe desktop. Funcția este așteptată să debuteze în toamnă pentru clienții Chrome Enterprise. Parallels Desktop va fi astfel integrat nativ în Chrome OS.

Această schimbare va contribui la îmbuunătățirea performanței și va permite accesul offline pentru aceste aplicații pe Chromebook-uri. Noutatea de față oferă speranță pentru un viitor în care Chrome OS va suporta atât aplicații Android, cât și Windows.

Chromebook-urile vor deveni astfel alternative la laptop-urile cu Windows, fără nevoia de a investi în soluții pentru streaming-ul de aplicații Windows pe Chrome OS. Google va dezvălui în următoarele săptămâni mai multe detalii despre sosirea suportului nativ Office.