Steven Spielberg va produce filme pentru Netflix ca parte a colaborării dintre studioul său și gigantul din lumea streaming-ului

0
471
Steven Spielberg

Începutul săptămânii vine cu o veste bombă, aceea că Steven Spielberg va produce în curând filme pentru Netflix. Avem aici de-a face cu un parteneriat încheiat între studioul de filme Amblin Partners (fondat și condus de Spielberg) și gigantul din lumea streaming-ului pentru dezvoltarea a multiple noi filme anual. Detalii extra despre ce prespune această colaborare avem mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit unui comunicat de presă aceasta nu este prima colaborare dintre cele două companii. Ele au mai lucrat împreună la filmul The Trial of the Chicago 7. La ora actuală lucrează pentru a aduce filmul Maestro al lui Leonard Bernstein pe platforma de streaming Netflix. De asemenea, compania lui Steven Spielberg a mai produs filme și pentru alte servicii, un exemplu fiind drama apocaliptică Finch care va debuta pe Apple TV+ pe final de an.

Revenind la anunțul de astăzi, acesta reprezintă cu siguranță un win pentru Netflix în confruntarea cu rivalii HBO Max și Disney+ într-un spațiu pe care l-a dominat anterior. Un fapt divers care iese la iveală este acela că în urmă cu 2 ani. Atunci un purtător de cuvânt al studioului de film Amblin anunța faptul că Spielberg vrea să susțină schimbările aduse Academy Awards menite să reclasifice filmele Netflix va filme TV, neeligibile pentru premiile Oscar de tip Best Picture. În final Academia a respins aceste cereri.

Acum iată că Spielberg lucrează alături de Netflix la noi producții cinematografice. Există totuși o mențiune aici, aceea că Amblin produce filme regizate de alții decât Spielberg. Astfel această colaborare nu asigură faptul că vom vedea următorul film al lui Steven Spielberg pe Netflix.