SSD-urile evolueaza, consumatorii prefera HDD-urile…

0
519

SSD-urile (solid state disks) pareau la un moment dat urmatorul pas la capitolul memorie a netbook-urilor si notebook-urilor, dar in mod bizar ele nu au prins, in ciuda calitatii lor. Avantajele sunt evidente: viteza crescuta, silentiozitate, temperatura scazuta de functionare, eficienta, lipsa partilor mobile care se pot deteriora si dimensiunile reduse.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

sandisk_72gb_ssd

Totusi, ca si in cazul lui Linux, SSD-urile nu au avut succesul scontat, fiind inlocuite de hard disk-uri de 2.5 sau 1.8 inchi, pe mai toate PC-urile portabile. Problema principala a SSD-urilor a fost pretul, caci practic un SSD este o memorie NAND intr-un pachet comercial, iar aceste memorii au avut o crestere spectaculoasa a preturilor in ultimul trimestru.

O alta problema a fost si dimensiunea, multi preferand un HDD de 160 GB, la acelasi pret cu un SSD de 64 GB. Se pare totusi ca analistii prezic un viitor stralucit pentru SSD-uri, care vor inregistra vanzari totale de 883 milioane de dolari doar in acest an. Numarul nu este impresionant, decat daca il comparam cu suma de anul trecut, 127 milioane de dolari.

Cum ramane cu preferintele consumatorilor, totusi?

Sursa