Sony Xperia XZ2 Premium anunţat oficial, este primul telefon Xperia cu cameră duală

0
857

Sony a anunţat astăzi în mod surprinzător un nou telefon Xperia, unul mai bine dotat chiar decât flagshipul Sony Xperia XZ2. E vorba despre Sony Xperia XZ2 Premium, care plusează cu un ecran 4K, o cameră duală şi extra RAM. Avem toate detaliile mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primul rând noul venit arată identic cu Xperia XZ2, cu acelaşi corp din sticlă curbată şi metal. Camera are în continuare amplasarea inedită, puţin prea jos parcă în spate şi scannerul de amprente e imediat sub ea. Faţă de Xperia XZ2 primim 6 GB RAM în loc de 4 GB, dar se păstrează procesorul Snapdragon 845. Ecranul de 5.7 inch Full HD 18:9 este înlocuit cu un display de 5.8 inch 16:9 HDR şi cu rezoluţie 4K.

Panoul este protejat de Gorilla Glass 5, iar terminalul vine cu o cameră princiapala duala ca selling point. Integrează un senzor principal de 19 megapixeli, cu deschidere F/1.8 şi tehnologie Exmor RS, plus un senzor monocrom de 12 megapixeli cu deschidere F/1.6. Acesta din urmă va avea un rol vital la captura în condiţii de luminozitate scăzută. Se vede asta din faptul că are pixelii mai mari, de 1.55 microni.

Camera secundară ajută şi la realizarea de captură Bokeh, care nu arată prea bine cu camera singulară de pe XZ2. Terminalul vine şi cu o cameră selfie de 13 megapixeli, upgrade serios faţă de cea de 5 MP de pe Xperia XZ2. Stabilizarea Steadyshot este la posturi pentru toate camerele de pe acest terminal.

Sony Xperia XZ2 Premium oferă suport Quick Charge 3.0 pentru bateria sa de 3450 mAh, care vine şi cu clasicele moduri Stamina şi tehnologia Qnovo, plus încărcare wireless. Jackul audio lipseşte şi aici, compensat probabil cu un adaptor la pachet. Din păcate telefonul e şi mai masiv decât Xperia XZ2, având o grosime de 11.9 mm şi greutate de 236 de grame, cu adevărat gigantic. Lista de dotări include slot microSD, 64 GB stocare, 4G LTE Categoria 18, WiFi ac, Bluetooth 5.0. Corpul rezistă la apă in regim IP68.

Va sosi la vară cu Android 8.0 Oreo la bord şi un preţ necunoscut. Nu m-ar mira să fie de 1000 de euro.